ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

1η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας την  «παρεμβατική δυναμική» της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε (ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου») την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους.

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για το τρέχον σχολικό έτος είναι τη Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014 με θεματικό άξονα: «Ρατσισμός και  Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι».

Στα πλαίσια του προγράμματος αυτού σχεδιάστηκαν, οργανώθηκαν και υλοποιήθηκαν στο σχολείο μας οι παρακάτω δράσεις:

1.Αθλητικές και κινητικές δραστηριότητες, όπως αγώνες καλαθοσφαίρισης, πετοσφαίρισης, χειροσφαίρισης καθώς και ψυχαγωγικά παιχνίδια και σκυταλοδρομίες, στα οποία μετείχαν οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων σε μεικτές ομάδες, αγοριών-κοριτσιών, μεγάλων-μικρών, κτλ.

2.Εκπαιδευτικές δράσεις με θέμα: «Ρατσισμός και  Διαφορετικότητα, όλοι διαφορετικοί όλοι ίσοι» με:

α.Δημιουργία αφίσας και τραγούδι από την Α΄τάξη

β.Δημιουργία αφίσας : «Είμαστε διαφορετικοί, είμαστε ίσοι» από τη Β΄τάξη 

γ.Θεατρικό δρώμενο: «Το βασίλειο των χρωμάτων» και χορός από την Γ΄τάξη

δ.Προβολή βίντεο: «Χτύπα το νταή χωρίς να τον αγγίξεις» και έκθεση βιβλίων με αντίστοιχη θεματολογία από τη Δ΄τάξη

ε.Χορευτικό: «Black or White» από την Ε΄τάξη

στ.Προβολή ταινίας μικρού μήκους, παραγωγής των μαθητών της ΣΤ΄τάξης με θέμα τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Επιπλέον αναρτήθηκαν αφίσες και ζωγραφιές των μαθητών αλλά και παρουσιάστηκε κόμικ με θέμα: «Εγώ ρατσιστής;» του οποίου σκηνές δραματοποιούσαν μαθητές ενσαρκώνοντας ρόλους ρατσιστικής συμπεριφοράς αλλά και ρόλους των θυμάτων της. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν καθ? όλη τη διάρκεια του διδακτικού ωραρίου και στέφτηκαν με επιτυχία (σε πείσμα του καιρού), ενώ την παρακολούθησαν και κάποιοι γονείς.

Δείτε περισσότερα στιγμιότυπα και δράσεις που υλοποιήθηκαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα.

2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας την  «παρεμβατική δυναμική» της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε (ενταγμένη στο ευρύτερο πλαίσιο του «Κοινωνικού Σχολείου») την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους.

Η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού για το τρέχον σχολικό έτος είναι τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015 με θεματικό άξονα:"Σχολικός Αθλητισμός ? Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα"

Δείτε περισσότερα στιγμιότυπα και δράσεις που υλοποιήθηκαν στα εκπαιδευτικά προγράμματα.

Weather by Freemeteo.com



ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Μάιος 2024
Δε Τε Πε Πα Σα Κυ
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Login Form