ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

Αγαπητοί γονείς, Χριστός Ανέστη!

Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υ.ΠΑΙ.Θ. τα σχολεία ανοίγουν τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021, και δίνονται οδηγίες για τα self test ώστε να επαναλειτουργήσουν για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς με ασφάλεια αλλά και την αποφυγή διασποράς του covid-19 σε όλους μας.

Έτσι από τη Δευτέρα θα ισχύσουν τα μέτρα που γνωρίζαμε όπως:

Οι μαθητές θα προσέρχονται και θα αποχωρούν από το σχολείο ως εξής:

Από την κεντρική αυλόπορτα επί της οδού Ε. Βενιζέλου οι τάξεις:

  • Α΄ προσέλευση από 8.00 ως 8.05 π.μ. και αποχώρηση 13.05μ.μ.
  • Β΄ προσέλευση από 8.05 ως 8.10 π.μ. και αποχώρηση 13.10μ.μ
  •  Γ΄ προσέλευση από 8.10 ως 8.15 π.μ. και αποχώρηση 13.15μ.μ. 

Από την αυλόπορτα επί της οδού Ι. Μεταξά οι τάξεις:

  • Δ΄ προσέλευση από 8.00 ως 8.05 π.μ. και αποχώρηση 13.05μ.μ.
  • Ε΄ προσέλευση από 8.05 ως 8.10 π.μ. και αποχώρηση 13.10μ.μ
  •  ΣΤ΄ προσέλευση από 8.10 ως 8.15 π.μ. και αποχώρηση 13.15μ.μ.

Το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά, ενώ οι μαθητές του που παρακολουθούν την Πρωινή Ζώνη από 7.00 ως 8.00 π.μ. θα εισέρχονται από την οδό Ελ. Βενιζέλου και μετά το πέρας του Ολοήμερου προγράμματος θα αποχωρούν από αυτή.

Για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών θα υπάρχουν και στις δυο εισόδους οι σχολικοί τροχονόμοι.

Οι γονείς που μετακινούνται με το αυτοκίνητό τους θα πρέπει να παραμένουν μέσα σε αυτό, ενώ οι πεζοί θα πρέπει να είναι συνεπείς στην ώρα που ορίζεται και να κρατούν αποστάσεις μεταξύ τους φορώντας μάσκα!

Η χρήση μάσκας στο χώρο του σχολείου είναι υποχρεωτική!

Οι μαθητές θα έχουν μαζί τους από το σπίτι το κολατσιό - δεκατιανό και το νερό τους ενώ όπως έχουμε ενημερωθεί ξεκινούν τη Δευτέρα και τα Σχολικά Γεύματα.

Έχουμε φροντίσει ώστε να υπάρχουν στις εισόδους και στις τάξεις αντισηπτικά, συνεχής απολύμανση κοινόχρηστων χώρων και αντικειμένων και να γίνεται τακτικός αερισμός των αιθουσών και των υπόλοιπων χώρων του σχολείου!

Τα νέα δεδομένα αφορούν δύο self test, τα οποία μπορείτε να προμηθευτείτε δωρεάν από το φαρμακείο σας, επιδεικνύοντας τον ΑΜΚΑ του κάθε μαθητή. Αυτά θα μπορείτε να τα παραλαμβάνετε από τη Δευτέρα 10 ως και Τετάρτη 12 Μαΐου 2021 για την πρώτη εβδομάδα.

Από τη Δευτέρα 17 Μαΐου θα πραγματοποιείται ένα self test την εβδομάδα, κάθε Κυριακή και θα ελέγχεται τη Δευτέρα!

 Το τεστ πρέπει να γίνεται ένα 24ωρο πριν την είσοδο του μαθητή στο σχολείο τη Δευτέρα, για παράδειγμα το απόγευμα της Κυριακής και το απόγευμα της Τετάρτης για την Πέμπτη. Οδηγίες για τη χρήση του δίνονται και από το φαρμακείο, αλλά θα δείτε και στο σχετικό βιντεάκι (https://www.youtube.com/watch?v=uqy9EtE1uuE). Για τους ανήλικους μαθητές των 13 ετών και κάτω γίνεται με τη βοήθεια του γονέα/κηδεμόνα.

Αμέσως μετά την εξαγωγή του αποτελέσματος:

α)Οι γονείς των ανήλικων μαθητών επισκέπτονται την ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr η οποία είναι προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr - ΕΨΠ) και αφού επιλέξουν την κατηγορία «Σχολική Κάρτα για Covid -19» στην συνέχεια, αυθεντικοποιούνται με την χρήση των κωδικών – διαπιστευτηρίων της Γ.Γ.Π.Σ.Δ.Δ.(taxisnet) και ακολουθούν τη διαδικασία υποβολής του αποτελέσματος.

1.Εάν το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, εκτυπώνουν από την ηλεκτρονική πλατφόρμα την σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος.

2.Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, εκδίδεται από την πλατφόρμα σχολική κάρτα θετικού αποτελέσματος, την οποία εκτυπώνουν και στη συνέχεια πηγαίνουν εντός 24 ωρών σε μια από τις δημόσιες δομές, πχ Κέντρο Υγείας, όπως αυτές είναι αναρτημένες στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr, για δωρεάν επαναληπτικό έλεγχο. Μέχρι να μεταβούν στη δημόσια δομή, οι διαγνωσθέντες θετικοί μαθητές και οι οικείοι τους παραμένουν σε κατ' οίκον περιορισμό, ακολουθώντας τις σχετικές οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ).

Α. Στην περίπτωση κατά την οποία ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι θετικός, ακολουθείται το Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ.

Β. Εάν ο δωρεάν επαναληπτικός έλεγχος είναι αρνητικός, εκδίδεται σχετική βεβαίωση από δημόσια δομή, με την οποία βεβαιώνεται το αρνητικό αποτέλεσμα. Στην περίπτωση αυτή, ο μαθητής έρχεται στη σχολική μονάδα, επιδεικνύοντας τη βεβαίωση της δομής.

Η διαδικασία του self test θα γίνεται κάθε Κυριακή και κάθε Τετάρτη, θα δηλώνεται στο self-testing.gov.gr και θα ολοκληρώνεται με την έκδοση, όπως περιγράφεται παραπάνω, της σχολικής κάρτας covid-19 με αρνητικό αποτέλεσμα. Τότε και μόνο τότε, θα μπορεί ο μαθητής να προσέλθει στο σχολείο.

Για την επίδειξη στο δάσκαλο της τάξης της σχολικής κάρτας μπορούν να ακολουθηθούν οι παρακάτω τρόποι:

  1. Εκτυπώνετε το έντυπο στο σπίτι και ο μαθητής το φέρει μαζί του το πρωί της Δευτέρας και το επιδεικνύει στην είσοδο του σχολείου στο/στη δάσκαλο/α του
  2. Αποθηκεύετε στον Η/Υ το αρχείο της σχολικής κάρτας αρνητικού αποτελέσματος και στη συνέχεια το στέλνετε στο mail του/της δασκάλου/ας της τάξης. Έτσι το πρωί της Δευτέρας θα έχει ελέγξει τις σχολικές κάρτες όσων μαθητών τις απέστειλαν ηλεκτρονικά.
  3. Εάν αδυνατείτε να το αποθηκεύσετε και δεν έχετε εκτυπωτή, αντιγράψτε το χειρόγραφα, όπως ακριβώς είναι στο έντυπο σχολική κάρτα  που σας στείλαμε, και υπογράψτε το. Αυτό θα επιδείξει ο μαθητής στο δάσκαλο τη Δευτέρα. Θα φροντίσουμε για τους γονείς που έχουν αυτές τις δυσκολίες, να εκτυπώνουμε κάθε Παρασκευή ένα έντυπο για να διευκολυνθούν στη συμπλήρωσή του.

Μαθητής/τρια χωρίς σχολική κάρτα αρνητικού αποτελέσματος δεν εισέρχεται στο σχολείο και επιστρέφει στο σπίτι του με το γονέα παίρνοντας απουσία.

Σας παρακαλούμε, να τηρήσετε πιστά όλα τα παραπάνω μέτρα ώστε αυτά να λειτουργήσουν προς όφελος της ασφάλειας όλων μας! 

Για οποιαδήποτε ανάγκη ή ραντεβού επικοινωνήστε τηλεφωνικά ή με   e-mail  με τη  Δ/ντρια του σχολείου ή το/η δάσκαλο/α του παιδιού σας. 

Weather by Freemeteo.com



ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Μάιος 2024
Δε Τε Πε Πα Σα Κυ
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Login Form