"Η ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ"

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ

Αγαπητοί γονείς,

σας ενημερώνουμε ότι με το Αρ. Πρωτ. Φ.7/219218/Δ1/13-12-2017 έγγραφο του ΥΠ.Π.Ε.Θ., καθιερώνεται η υλοποίηση δράσης με τίτλο « Η τσάντα στο σχολείο». Συγκεκριμένα καθιερώνεται μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων η παραμονή της σχολικής τσάντας των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου για τουλάχιστον ένα Σαββατοκύριακο το μήνα στο σχολείο.

Επισημαίνεται, ότι η παραμονή της τσάντας στο σχολείο δεν αποτελεί μια συμβολική παρέμβαση, αλλά επιδιώκεται οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην ασχολούνται με την προετοιμασία μαθημάτων κατά τη διάρκεια αυτού του Σαββατοκύριακου, αλλά αποβλέποντας στην αναβάθμιση της σχολικής ζωής και σύνδεσής της με την κοινωνική πραγματικότητα, να συμβάλλει σε μια γενικότερη επανεκτίμηση της σημασίας και του ρόλου των εργασιών στο σπίτι σε σχέση με τον ελεύθερο χρόνο, οδηγώντας σε καλύτερη εξισορρόπηση ανάμεσα στις εργασίες που υλοποιούνται στο σχολείο και στις κατ' οίκον εργασίες..

Η δράση υλοποιείται επίσης, με σεβασμό στις ανάγκες της παιδικής ηλικίας, με γνώμονα την πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών της σχολικής ηλικίας (συναισθηματική, κοινωνική και ψυχοκινητική) και με σκοπό να υποστηρίξει ουσιαστικά τον μειωμένο χρόνο δημιουργικής επαφής και επικοινωνίας γονέων - παιδιών.

Σημειώνεται τέλος ότι η πρωτοβουλία αυτή δεν ισοδυναμεί με εγκατάλειψη της μελέτης ή άλλων δημιουργικών εργασιών, τις οποίες οι μαθητές και οι μαθήτριες θα μπορούν να υλοποιούν κατ' οίκον σε ατομική ή και ομαδική βάση, συνδυάζοντας ενίοτε τη διασκέδαση και το συνεργατικό πνεύμα με τη μάθηση.

Μετά από απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του σχολείου μας ορίζεται το τελευταίο Σαββατοκύριακο κάθε μήνα, ξεκινώντας από αυτό του Ιανουαρίου, που οι μαθητές/τριες θα αφήσουν την Παρασκευή τη σχολική τους τσάντα στο σχολείο και θα την παραλάβουν ξανά τη Δευτέρα. Στους μαθητές θα γίνει σχετική ενημέρωση από τους δασκάλους των τάξεων για θέματα που αφορούν την πρακτική εφαρμογή της δράσης.

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (egkrisi_ylopoiisis_drasis_me_titlo_i_tsanta_sto_sholeiopdf.pdf)"Η ΤΣΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ"[ ]410 Kb
Weather by Freemeteo.com



ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Μάρτιος 2024
Δε Τε Πε Πα Σα Κυ
26 27 28 29 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Login Form