ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΚΑΚΙΟΥ

Διοργάνωση 3ων Μαθητικών Αγώνων Σκακιού 2017

Δηλώστε συμμετοχή και πάρτε θέση στη σκακιέρα...

  ...γιατί όλα στο σκάκι είναι  άσπρο- μαύρο! 

    Στα πλαίσια προγραμμάτων που υλοποιούνται κατά το σχολικό έτος 2016-17, διοργανώνουμε τους 3ους Μαθητικούς Αγώνες Σκακιού, με στόχο τη συνεργασία μεταξύ μαθητών και εκπ/κών των σχολικών μονάδων της περιοχής και τη συμμετοχή τους σε μαθητικούς αγώνες, την καλλιέργεια «παιχνιδιών» που οξύνουν το πνεύμα, όπως το σκάκι και την ενεργοποίηση και ανάδειξη μαθητών που θα ήθελαν να ασχοληθούν μ? αυτό, όσο και την κοινή συμμετοχή μαθητών Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που βοηθά στην ομαλή μετάβαση των μαθητών από τη μια βαθμίδα  εκπαίδευσης στην άλλη.

   Οι σκακιστικοί αγώνες αφορούν μαθητές Π.Ε. των τάξεων Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄των Δημοτικών Σχολείων: 2ο Κρύας Βρύσης, 3ο Κρύας Βρύσης, 4ο Κρύας Βρύσης, Γαλατάδων, Αγίου Λουκά, Ακρολίμνης, Καρυώτισσας, Εσωβάλτων, Σταυροδρομίου, Παλαιφύτου, Π. Μυλοτόπου,  Ν. Μυλοτόπου, Αραβησσού, Καλλίπολης, ενώ για τη Δ.Ε. μαθητές της Α΄ Γυμνασίου των σχολείων: 1ο Κρύας Βρύσης, 2ο Κρύας Βρύσης, Καρυώτισσας, Ν. Μυλοτόπου, Αραβησσού.

   Τα σχολεία που επιθυμούν να λάβουν μέρος μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή από 9-28/2/2017είτε ηλεκτρονικά στο  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  είτε με fax στο 2382061619(κ. Μαζαράκη) Κάθε σχολείο θα συμμετέχει με έναν έως τρεις σκακιστές, που θα προκύψουν από ενδοσχολικούς αγώνες ως και τις 7/4/2016, η οποία αποτελεί και καταληκτική ημερομηνία για την κοινοποίηση των ονομάτων τους, της τάξης που φοιτούν και του Υπεύθυνου κάθε σχολείου στο συντονιστή.

  Οι προκριματικοί, προημιτελικοί, ημιτελικοί και τελικοί αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης στο χώρο της Βιβλιοθήκης,  την Πέμπτη 5 Μαΐου 2017.        Στους συμμετέχοντες και τα σχολεία τους θα απονεμηθούν αναμνηστικοί έπαινοι συμμετοχής και στους τρεις πρώτους νικητές μετάλλια.

     Έτοιμοι;    Πάμεεε?.!!

 

Διοργάνωση 2ων Μαθητικών Αγώνων Σκακιού 2016

Έτοιμοι; Πάρτε θέσεις και διαλέξτε: Άσπρο ή Μαύρο;

   Στα πλαίσια των προγραμμάτων που υλοποιούνται,το Σχολείο μας διοργάνωσε τους 2ους Μαθητικούς Αγώνες Σκακιού, με στόχο τη συνεργασία μεταξύ μαθητών και εκπ/κών των σχολικών μονάδων της περιοχής και τη συμμετοχή τους σε μαθητικούς αγώνες, την καλλιέργεια δημιουργικών «παιχνιδιών» όπως το σκάκι και την ενεργοποίηση και ανάδειξη μαθητών που θα ήθελαν να ασχοληθούν μ? αυτό, όσο και την κοινή συμμετοχή μαθητών ΠΕ και ΔΕ που βοηθά στην ομαλή μετάβαση των μαθητών από τη μια βαθμίδα  εκπαίδευσης στην άλλη.

   Στη φετινή διοργάνωση, την Τρίτη 19 Απριλίου 2016, συμμετείχαν οι σχολικές μονάδες: Δ. Σ. Γαλατάδων, Δ.Σ. Καρυώτισσας, 3ο Δ.Σ. Κρύας Βρύσης, 4ο Δ.Σ. Κρύας Βρύσης, 1ο Γυμνάσιο Κρύας Βρύσης, 2ο Γυμνάσιο Κρύας Βρύσης και φυσικά το σχολείο μας.

    Την έναρξη των αγώνων κήρυξε η Δ/νρια του σχολείου κ. Μαζαράκη, την απονομή των μεταλλίων έκανε ο Σχολικός Σύμβουλος Φ.Α. ΠΕ 11 κ. Κουρσαράκος Δημήτρης, ενώ συμμετείχαν ως υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί και κριτές οι: Χρυσοστομάκης Γιώργος, Μπουρονίκος Γιώργος, Ναστογιάννη Νάνσυ-Μωραίτης Θανάσης, Σεϊταρίδης Κώστας, Καραγκιόζογλου, Καπετάνου και ο υπεύθυνος της διοργάνωσης και του σχολείου μας Γιαμούζης Αριστοτέλης.

     Στιγμιότυπα από τους αγώνες παραθέτουμε παρακάτω:


Ο υπεύθυνος της διοργάνωσης κ. Γιαμούζης δίνει τις απαραίτητες οδηγίες στους συμμετέχοντες μαθητές.

Οι προκριματικοί αγώνες διεξήχθησαν...

...στην αίθουσα του Ολοήμερου και...

...στο χώρο της Βιβλιοθήκης.

Η άμιλλα και ο ευγενής ανταγωνισμός ήταν... παρόντες!

Σε μερικές περιπτώσεις είχαμε αγώνες μεταξύ μικρών μαθητών Δ΄ τάξης με μαθητές Α΄Γυμνασίου!

Αλλά και αγώνες όπου δυνατοί παίκτες ήρθαν "ισόπαλοι" και επανέλαβαν τον αγώνα!

Παράλληλα, παίκτες που τέλειωναν την παρτίδα τους αλλά και οι υπόλοιποι μαθητές του σχολείου, έδιναν τους δικούς τους  αγώνες στο υπαίθριο σκάκι που υπάρχει στην αυλή.

Σε κάποιο διάλειμμα, ο Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ 11 κ. Κουρσαράκος, βρήκε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στο χώρο του σχολείου από τον εκπ/κό Φυσικής Αγωγής κ. Γιαμούζη Αριστοτέλη.

Με τη διεξαγωγή των μικρού και μεγάλου τελικού, μετάλλια απονεμήθηκαν στους τρεις πρώτους και έπαινοι συμμετοχής σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές! 

Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο μαθητής του 2ου Γυμνασίου Κρύας Βρύσης Καλλούδας Π.

Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο μαθητής του Δ.Σ. Γαλατάδων Παπαντωνίου Στρ.

Και χρυσός νικητής αναδείχτηκε ο μαθητής του Δ.Σ. Γαλατάδων Παπαδόπουλος Ρ.

Συγχαρητήρια αξίζουν στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς που προετοίμασαν όλους τους μαθητές,... 

...στους τρεις καλύτερους νικητές,...

...αλλά και σε όλους τους μαθητές που αγωνίστηκαν δίκαια, τηρώντας τους κανονισμούς του παιχνιδιού και απέδειξαν ότι το "εύ αγωνίζεσθαι" είναι το ζητούμενο, αφού κατά τη διάρκεια των αγώνων γνωρίστηκαν με μαθητές άλλων σχολείων και χάρηκαν τη συμμετοχή τους, δίνοντας ραντεβού για τους 3ους Σκακιστικούς Αγώνες!

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΑΘΗΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΚΑΚΙΟΥ

 

Είστε έτοιμοι; Πάμε!!

     Στα πλαίσια των προγραμμάτων που υλοποιούνται για το Κοινωνικό Σχολείο και του Σχεδίου Δράσης  του σχολείου μας, και την οργάνωση Μαθητικών Σκακιστικών Αγώνων, πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015 οι μαθητικοί αγώνες σκακιού που προκυρήχθηκαν στις 19 Ιανουαρίου 2015, μεταξύ των μαθητών-τριών, των Δημοτικών σχολείων Ακρολίμνης, Καλλίπολης, 4ου  και 1ου Κρύας Βρύσης.

     Την έναρξη των αγώνων κήρυξε η Δ/ντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρύας Βρύσης κ. Μαζαράκη.

Έναρξη αγώνων

     Οι μαθητές που συμμετείχαν στους προκριματικούς, ημιτελικούς και τελικούς διασχολικούς σκακιστικούς αγώνες ήταν οι:

  • Θ. Δεληγιαννίδου, Φ. Καϊδατζής και Σ. Καρυπίδης από το Δ.Σ. Ακρολίμνης
  • Δ. Μπούρας, Ρ. Νταντινάκη και Β. Αλμπαντής από το Δ.Σ. Καλλίπολης
  • Π. Σιδηρόπουλος, Μ. Καλαθάς, Ν. Ασλανίδης και Τ. Χατζηκιοσές από το 4ο Δ.Σ. Κρύας Βρύσης και
  • Α. Κιοσέ. Ν. Ιωαννίδου, Σ. Παπαδόπουλος, Αγ. Ντζουβαλιάκης, Ν. τηλαβερίδης και Θ. Κουπάντσης από το 1ο Δ.Σ. Κρύας Βρύσης

α΄ προκριματικός γύρος

α΄ προκριματικός γύρος

Τη διεξαγωγή των αγώνων επόπτευσαν οι υπεύθυνοι εκπ/κοί των σχολείων Τσολακίδης Χρήστος, Χρυσοστομάκης Γεώργιος, Σεϊταρίδης Κων/νος και Γιαμούζης Αριστοτέλης, αντίστοιχα.

     Στο μικρό τελικό για την 3η θέση αναδείχτηκε νικητής ο μαθητής του Δ.Σ. Ακρολίμνης Καϊδατζής, ενώ την 4η θέση κατέλαβε ο μαθητής του 1ου Δ.Σ. Κρύας Βρύσης Α. Κιοσέ.

     Στο μεγάλο τελικό, αναδείχτηκε νικητής για τη 2η θέση ο μαθητής του Δ.Σ. Καλλίπολης Δ. Μπούρας ενώ την 1η θέση κατέλαβε η μαθήτρια του Δ.Σ. Ακρολίμνης  Θ. Δεληγιαννίδου.

Μεγάλος τελικός

Μεγάλος τελικός

Σε όλους τους συμμετέχοντες μαθητές και συνοδούς εκπ/κούς δόθηκαν έπαινοι συμμετοχής ενώ στους τρεις πρώτους νικητές απονεμήθηκαν  μετάλλια την ημέρα έναρξης του 2ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ «Του κάμπου τα καμώματα».

ΝΙΚΗΤΕΣ ΑΓΩΝΩΝ ΣΚΑΚΙΟΥ

     Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές των τάξεων Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ και των τεσσάρων σχολείων που συμμετείχαν στην προετοιμασία, τους προκριματικούς που ανέδειξαν τους εκπροσώπους των σχολείων, στους μαθητές που συμμετείχαν στους αγώνες, αλλά και στους «προπονητές» τους.  

Συνημμένα:
Μεταφόρτωση αυτού του αρχείου (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΣΚΑΚΙΟΥ.doc)ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΣΚΑΚΙΟΥ[ ]37 Kb
Weather by Freemeteo.com



ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Απρίλιος 2024
Δε Τε Πε Πα Σα Κυ
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Login Form